Loopbaancoaching

Loop je vast in je werk? 

Merk je dat jouw werk je te veel energie kost? Ervaar je geen plezier en voldoening meer?  Wil je uitzoeken waar dit aan ligt en hoe jij je werkplezier terug kunt vinden? Heb je al besloten dat je een carrièreswitch wilt maar je weet niet zo goed in welke richting? Of heb je wel een beeld maar je weet niet hoe dit aan te pakken?

Al deze vragen kunnen jou best wat stress opleveren, want je hebt het gevoel dat je vastloopt en niet weet hoe je hierin verder komt. Ik helpt je graag om hier stappen in te zetten en te ontdekken hoe je weer plezier en voldoening in je bestaande of nieuwe werk kunt vinden! 

Ik werk met de TMA Methode die is gebaseerd op positieve psychologie. Iedereen heeft unieke talenten en als mensen de mogelijkheid krijgen om te doen waar ze talent voor hebben, krijgen ze energie, zijn beter gemotiveerd, zijn succesvol in wat ze doen en werken ze met meer plezier. Je raakt minder snel gestrest en burned-out en  zit lekkerder in je vel. Door de diversiteit aan aspecten die met dit assessment inzichtelijk wordt gemaakt, komen wij sneller tot de kern en heb je in minder aantal sessies zicht op wat voor jou passend werk is! Daarnaast gebruik ik een breed scala aan instrumenten die naar behoefte worden toegepast.

VIND: Van Inzicht Naar Daadkracht

Als eerste stap onderzoeken we wat jouw situatie is, waar je naar toe wilt en wat je nodig hebt om je doel te bereiken. Daarna kijken we naar wie je bent, waar jouw talenten liggen en wat jouw belangrijkste drijfveren en werkwaarden zijn. Want in de eerste plaats is het belangrijk dat je goed jezelf kent en hieruit kunt kijken naar waar jij energie van krijgt. Als factoren die je stress bezorgen een rol spelen, dan kunnen we dit aspect meenemen in het traject, want zolang je hier last van hebt kan je niet met een open blik naar de toekomst kijken.

We brengen in kaart waarom een omgeving bij jou past, wat jouw competenties zijn, wat voor werkzaamheden geven je energie en hoe verhouden deze aspecten zich tot je huidige werk, taken en rol binnen de organisatie. Wat moet er voor jou veranderen zodat je weer met voldoening en plezier je werk kan doen? 

Mocht het duidelijk zijn dat je op zoek gaat naar ander werk buiten de organisatie, dan help ik je een richting te vinden die past bij wie je bent en wat je kan. Ook kijken we samen naar jouw cv en stippelen we een route uit om bij jouw doel te komen. Hoe ga je er uiteindelijk voor zorgen dat je de ideale baan vindt? Waar begin je met zoeken? Hoe kun je zo goed mogelijk je netwerk aanboren? Of simpelweg wat is er nodig om in je huidige baan met meer plezier verder te gaan?

We maken een concreet stappenschema over hoe je daar komt. Zonder een duidelijk doel en stappen ernaartoe blijf je vaak in hetzelfde cirkeltje ronddraaien. Soms wel jarenlang. In dit traject loop ik naast je, om je te helpen verder te kijken en de nodige stappen te zetten om keuzes te kunnen maken.

Het Resultaat

Aan het einde van het traject heb je inzicht in wat je kan én in wat je wil.  In hoe jij jouw talenten in kunt zetten om te doen waar jij blij van wordt,  binnen een omgeving wat bij jou past. Daarnaast wordt het duidelijk wat jouw ontwikkelmogelijkheden zijn. Misschien zit je al op de juiste plek, maar lukt het je niet goed om je grenzen aan te geven. Dan krijg je concrete oefeningen om daar beter mee om te gaan. Je leert dan ook anders naar je eigen behoeftes kijken en hieruit je keuzes maken. Heb je besloten om het roer helemaal om te gooien en iets totaal anders te gaan doen, dan heb je een concreet en haalbaar stappenplan liggen om te komen waar je uiteindelijk wilt zijn. 

Herken je je in het volgende?

=

Je twijfelt of je huidige baan nog bij je past.

=

Je baan kost je (heel) veel energie.

=

Je wilt iets anders, maar je weet niet wat.

=

Je hebt het gevoel dat je vastzit en geen beslissingen durft te nemen omdat je geen mogelijkheden ziet.

=

Je wilt meer inzicht in wat jou drijft en wat jouw talenten zijn.

=

Je weet niet hoe het zoeken naar een nieuwe baan aan te pakken.

=

Je twijfelt op de omgeving/ organisatie bij jou past.

Wil jij:

=

Meer energie overhouden aan het einde van de dag.

=

Ontdekken wat voor werk bij jouw talenten past, zodat je hier energie van krijgt.

=

Ontdekken wat jou motiveert en waar jouw ontwikkelmogelijkheden liggen.

=

Eindelijk zicht op wat je kan veranderen in je werk voor meer plezier.

=

Weten welke stappen nodig zijn om een nieuwe baan te vinden.

=

Jouw doelen bereiken.

=

Anders VERDER?

Vergoeding door werkgever
De meeste werkgevers hebben (jaarlijks) budget voor persoonlijke ontwikkeling, opleiding of verzuimpreventie.

Een coachtraject kan dus zeker door een werkgever worden vergoed, omdat het een win-win situatie oplevert.

Tip om hoe dit aan te vragen vind je op Coachfinder.nl
7 tips om coaching vergoed te krijgen door je werkgever – Coachfinder

ZZP-ers
Als officieel geregistreerde ZZP’er kun je zakelijke coaching aftrekken bij de belasting! Informeer voor de mogelijkheden bij je accountant of bij de belastingdienst.

Kennismaking

Graag nodig ik je uit om tijdens een telefonisch gesprek samen te verkennen wat jouw organisatie nodig heeft en hoe Anders VERDER aan deze doelen kan bijdragen.