Stress | Burn-out Coaching

Heb je last van stress-vermoeidheid-opgejaagdheid?

Heb je het gevoel dat je steeds AAN bent, of  dat je s’morgens al moe uit bed stapt en geen idee hebt hoe je de dag doorkomt? Kan je je niet goed concentreren en heb je een kort lontje? Slaap je steeds slechter ondanks de vermoeidheid?

Het leven anno 2024 vraagt veel van ons. Stress|Overbelasting|Burn-out raakt steeds meer mensen in onze samenleving. De volle agenda’s, de prestatiedruk op het werk, de verschillende rollen die we vervullen, alles wat we MOETEN van onszelf of van een ander, eisen hun tol. We kunnen dit doorgaans tot een zekere hoogte goed aan, het menselijke lichaam en geest kan veel hebben!

Maar als je steeds aan staat en te weinig herstelt, pleeg je roofbouw op je lichaam. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat chronische overbelasting, gevolgd door onvoldoende herstel, leidt tot ontregelingen in je lichaam.  Het evenwicht raakt meestal verstoord door een combinatie van situaties op het werk en privé. Als je tijdig ingrijpt dan kan je met voldoende herstel en rust het evenwicht herstellen. Echter als je door blijft gaan en roofbouw pleegt, raak je fysiek, psychisch en emotioneel uitgeput. Met diverse klachten als gevolg. Je herstelt pas als de vicieuze cirkel van overbelasting en ontregeling wordt doorbroken. En hoe langer je doorgaat, hoe langer herstel duurt. We zeggen allemaal weleens tegen onszelf “ik moet nog een paar weken volhouden tot vakantie” of  “ik kan nu onmogelijk een stapje terug zetten”. Herken je dit?  De vraag is wat kan je WEL anders aanpakken om beter voor jezelf te zorgen en uit de vicieuze cirkel te komen? Graag help ik je om dit te bereiken!

Anders Verder is CSR-gecertificeerd.

Herstel en vind balans

Elk traject betekent een persoonlijke benadering, omdat ik jouw unieke situatie wil begrijpen. We starten dan ook met een uitgebreid gesprek waarin ik veel vraag en naar jou luister. Wat zijn jouw klachten, wanneer zijn deze begonnen, hoe zien jouw dagen eruit, welke factoren hebben hiertoe geleid. Daarnaast voer ik een CSR Stressonderzoek uit middels een Stress Vragenlijst. Op basis van jouw verhaal en de uitkomst van de vragenlijst wordt duidelijk de mate waarin je last hebt van Stress, Overbelasting, Burn-Out.  Dit vormt de basis voor de invulling van het traject. Ieder traject is dus heel persoonlijk, zoals ook de tijd die nodig is om te herstellen.

Als roofbouw gestopt is en de reserves zijn aangevuld kijken we naar waar jouw stress vandaag komt. Je leert wat jouw valkuilen zijn en hoe hiermee om te gaan. Hoe bewaak je je grenzen? Wat is er nodig om de balans tussen belasting en belastbaarheid in evenwicht te houden zodat je niet meer uitgeput raakt? Wat ben je bereid om te veranderen in je leven om beter voor jezelf te zorgen? Hoe zorg je ervoor dat in extra stressvolle situaties  of periodes in je leven – waar je geen invloed op hebt – je betere self-care toepast om overeind te blijven?

Duurzaam herstel

Stress uit je leven verbannen is niet reëel! Ik beloof je dus ook niet dat je geen stress meer zult ervaren (want dat kan niemand waarmaken). Sterker nog, het is ook niet wenselijk, omdat ons stresssysteem ons helpt om alles te bereiken wat we willen doen op een dag. Wat ik jou wel leer is vroegtijdig herkennen waar jouw stress vandaan komt, welke acties en keuzes nodig zijn ins deze situaties en hoe je voldoende kan herstellen om hoofd te bieden aan overmatige stress. Want balans betekent niet dat je geen stress meer ervaart, maar dat je weet HOE je hiermee om kan gaan voor meer rust, plezier en energie in je werk en in je leven!  Daarom is dit geen trucje wat nu werkt, maar het is een investering in jezelf voor de lange termijn!

De CSR-Methode pakt stressklachten en burn-out psycho-biologisch aan. Dat betekent dat je wordt gecoacht op drie niveaus: lichaam- gedrag-psyche. ‘CSR’ staat voor Chronische Stress Reversal: het terugdraaien en herstellen van de (ziekmakende) effecten van chronische stress.

Ik heb voor deze methode gekozen omdat het wetenschappelijk onderbouwd is en bewezen resultaten brengt.

Voordelen van de CSR-Methode:

Bewezen groot effect: significante klachtenvermindering

Duurzaam herstel

Coaching vindt telkens op drie niveaus plaats: mentaal, fysiek en gedrag

Herken je je in het volgende?

=

Je hebt last van stress en/of loop je jezelf steeds voorbij.

=

Je staat continu AAN.

=

Je hebt een kort lontje, concentratieproblemen en je geheugen hapert.

=

Je hebt steeds minder puf om iets te ondernemen.

=

Je hebt lichamelijke klachten als hoofdpijn/migraine, pijnlijke schouders en nek.

=

Je hebt geen energie en je voelt je uitgeput. Je functioneert niet meer.

Wil jij:

=

Leren wat stress daadwerkelijk doet met jou.

=

Je Energiebalans herstellen.

=

Je reserves weer aanvullen en je energie behouden.

=

Leren waar jouw stress vandaan komt.

=

Voor jezelf kiezen. Steviger in het leven staan.

=

Meer ontspanning en balans in jouw leven.

=

Valkuilen kunnen herkennen en weten hoe je hiermee om kunt gaan.

=

Anders VERDER?

Grip op Stress

Traject van 5 sessies 

CSR Stress onderzoek-Stressvragenlijst

Uitgebreide inventarisatie klachten

Psycho-educatie: oorzaak en gevolgen van stress

Energiebalans herstellen

Bewustwoording gedachten en gedrag

Jouw stress factoren

Valkuilen

Werken aan fitheid

Meer grip op jouw stress

Nieuw gedrag integreren in je leven- zelfzorgplan

Focus op Herstel

Traject van 10 sessies 

CSR Stress onderzoek-Stressvragenlijst

Uitgebreide inventarisatie klachten

Psycho-educatie- oorzaak en gevolgen van stress

Werken aan lichamelijk herstel

Energiebalans herstellen

Bewustwoording gedachten en gedrag

Jouw stress factoren

Valkuilen

Werken aan fitheid

Meer grip op jouw stress

Nieuw gedrag integreren in je leven- zelfzorgplan

Plan van aanpak reintegratie

Vergoeding door werkgever
De meeste werkgevers hebben (jaarlijks) budget voor persoonlijke ontwikkeling, opleiding of verzuimpreventie.

Een coachtraject kan dus zeker door een werkgever worden vergoed, omdat het een win-win situatie oplevert.

Tip om hoe dit aan te vragen vind je op Coachfinder.nl
7 tips om coaching vergoed te krijgen door je werkgever – Coachfinder

ZZP-ers
Als officieel geregistreerde ZZP’er kun je zakelijke coaching aftrekken bij de belasting! Informeer voor de mogelijkheden bij je accountant of bij de belastingdienst.

Kennismaking

Graag nodig ik je uit om tijdens een telefonisch gesprek samen te verkennen wat jouw organisatie nodig heeft en hoe Anders VERDER aan deze doelen kan bijdragen.