Young professionals

Ontdek je Talenten!

Heb je als young professional een paar jaar ervaring op de arbeidsmarkt- wellicht al in meerdere banen – maar je ervaart geen goede match? Twijfel je over je carrièrepad? Ervaar je geen voldoening? Of merk je dat je last hebt van stressklachten zoals veel spanning, hoofdpijn, vermoeidheid, concentratieproblemen?

Het belangrijkst is om jezelf te kennen: wat kan je goed, wat is voor jou belangrijk en wat vind jij leuk? Wat zijn jouw talenten en hoe leer jij? Ben je iemand die de theorie belangrijk vindt, of ben je meer praktisch ingesteld, en echte doener? In wat voor omgeving voel je je prettig?

Ben je tussen 18-30 jaar, een loop je tegen problemen aan  waar hulp welkom kan zijn? Bijvoorbeeld moeilijk keuzes kunnen maken, weinig zelfvertrouwen hebben, niet goed overzicht kunnen houden en plannen? Ervaar je stress en merk je dat je niet goed kunt ontspannen of weinig energie hebt? Dan kan je bij mij terecht voor een traject Young Talent.

Het traject

Allereerst maken we kennis en verkennen we jouw uitgdagingen. Daarna brengen we met de TMA Talentenscan jouw kwaliteiten en competenties in kaart.  Zo onderzoeken we welke talenten  en gedrag je graag inzet en wat jou energie geeft. Welke competenties kan je makkelijk ontwikkelen? Een TMA Talentenscan is een assessment dat bestaat  uit een online test (in eigen tijd, op eigen laptop) en het toelichtingsgesprek (1,5 uur).  Tijdens het toelichtingsgesprek bespreken we uitgebreid het rapport. We kijken naar waar je talenten liggen, hoe je deze benut op in je studie, werk en in je leven, wat je een prettige manier van leren en communiceren vindt en wat voor omgeving bij jou zou passen. 

Kies je voor een uitgebreider traject (Focus), dan gaan we middels gesprekken, spellen en een extra test verder met het onderzoek en maken we de match met mogelijke richtingen die bij jou passen. Stapsgewijs werken we toe naar een plan met de TOP 3 die je verder gaat verkennen. Heb je behoefte aan iemand die ook in deze volgende fase (van actie ondernemen) met jou meekijkt en een spiegel voorhoudt, dan behoort dat zeker tot de mogelijkheden in het Focus Plus traject! 

Tijdens Young Talent kijken we hoe je de nieuwe inzichten uit de TMA Talentenscan kunt gebruiken in je leven en in je werk voor meer balans. Dit zal je helpen om voor jezelf te bepalen hoe deze nieuwe kennis te integreren in je dagelijkse leven (want alleen aan een rapport heb je niet zo veel)! Daarnaast passen we de verdere inhoud van het  Focus of Focus Plus traject aan naar wat jij nodig hebt. Omdat ieder persoon uniek is, is ook elk traject maatwerk. 

Werken & Leven vanuit je Talenten betekent dat je leert herkennen wat voor jou belangrijk is en hieruit zelf keuzes maakt

 

Het resultaat

Aan het einde van dit traject heb je snel inzicht in jezelf en is jouw zelfvertrouwen gegroeid. Je weet wat je drijfveren en talenten zijn, en je hebt een duidelijk beeld van wat jouw valkuilen zijn. Kortom je begrijpt waarom een bepaalde situatie je energie geeft of energie kost. Daarnaast weet je hoe jouw ideale werkomgeving eruit ziet en welke competenties je het makkelijkst kan ontwikkelen. Allemaal waardevolle inzichten die jou helpen om keuzes te maken. Ga je een stapje verder, dan heb je ook al een plan met een TOP 3 aan banen waar jij blij van wordt en die je zelf verder gaat onderzoeken. Kies je voor verdere begeleiding, dan heb jij aan het einde van het traject jouw ideale baan in zicht en weet je waarom dit een duurzame keuze is voor meer voldoening, plezier en balans!

Herken je je in het volgende?

=

Je ervaart veel druk om de stap te zetten naar een eerste baan vanuit je studie.

=

Je hebt een paar jaar werkervaring, maar je vindt geen voldoening in je werk.

=

In plaats van actie te ondernemen stel je iedere stap uit.

=

Je hebt werkelijk geen idee waar te beginnen met het vinden van een baan die wel voldoet aan je wensen.

=

Je loopt tegen diverse uitdagingen aan in de samenwerking met anderen.

=

Je kunt moeilijk keuzes maken, plannen of ervaar je stress in je leven.

Wil jij:

=

Ontdekken wat jou motiveert en wat jouw talenten zijn.

=

Ontdekken wat voor werk bij jouw talenten past, zodat je wel voldoening ervaart.

=

Ontdekken waar jij hoe dagelijks om te gaan met stress factoren voor meer balans.

=

Eindelijk de keuze maken over HOE verder!

=

Leren kiezen vanuit je eigen behoeftes en van wat voor jou echt belangrijk is.

=

Anders VERDER?

Tarieven

Young Talent Trajecten

Sprint

1 sessie € 275                          (via Kickor)

Online TMA assessment incl. rapport

Bespreking rapport (1,5 uur)

Duidelijke rapportage

Online of fysieke sessie

Focus

3 sessies á 1,5 uur € 575       (via Kickor)

Kennismaking (30 minuten online)

Online TMA assessment incl. rapport

Bespreking rapport (1,5 uur fysieke / online sessie)

Beroepenschatkist

Toegang tot complete Beroepen, Opleidingen en Vacature database

Concreet Stappenplan met TOP 3 banen

Focus Plus

5 sessies € 795                           (via Kickor)

Kennismaking (30 minuten online)

Online TMA assessment incl. rapport

Bespreking rapport (1,5 uur)

Duidelijke rapportage

Beroepenschatkist

Match interesses-competenties

Toegang tot complete Beroepen, Opleidingen en Vacature database

Concreet stappenplan met TOP 3 banen

Ovolging van het stappenplan

Voortgangsgesprekken (2 á 3)

Kennismaking

Graag nodig ik je uit om tijdens een telefonisch gesprek samen te verkennen wat jouw organisatie nodig heeft en hoe Anders VERDER aan deze doelen kan bijdragen.