Bewust NAAR ANDER WERK!

Een stap naar nieuw perspectief!

Van werk naar werk (outplacement) trajecten bieden medewerkers perspectief bij het verlies van hun baan door een reorganisatie of ontslag. Ook als er geen match meer blijkt te zijn tussen iemands taken, rol, verantwoordelijkheden en persoonlijke drijfveren, waarden en voorkeuren met de organisatie, kan een dergelijk traject uitkomst bieden voor beide partijen.

Reorganisaties hebben complexe en vaak langdurige gevolgen voor zowel organisaties als medewerkers. Met onze outplacementdiensten ondersteunen we zowel werkgevers als medewerkers op een respectvolle en professionele manier tijdens deze overgangsperiode. De werkgever wordt ontzorgd en kan zich richten op de nieuwe organisatie en tegelijkertijd getuigt van goed werkgeverschap door de medewerker in dit proces gespecialiseerde begeleiding aan te bieden.

Een succesvolle loopbaantransities is erop gericht om een medewerker vanuit een onzekere positie – die vaak gepaard gaat met veel emotie – te ondersteunen in het vinden van een nieuwe, duurzame baan en de regie weer terug te laten pakken over zijn/haar persoonlijke mogelijkheden.

Het programma:

Module 1: Ruimte voor emoties | Een baan is onderdeel van iemands identiteit. Wanneer dit wegvalt kan men gevoelens van rouw ervaren. Het is belangrijk om hierbij stil te staan en deze te verwerken alvorens men verder gaat.

Module 2: Energiebalans | Hoe gaat het met iemands energie, wat heeft iemand nodig in deze fase en hoe kan men herstellen na een vaak mentaal en emotioneel uitdagende periode.

Module 3: Kennismaking met jezelf | Wat beweegt iemand, wat zijn iemands drijfveren, talenten, competenties en persoonlijke voorkeuren. Welke patronen herkent iemand in zijn loopbaan en welke beperkende overtuigingen belemmeren deze persoon?

Module 4: Op zoek naar een (nieuwe) richting | Samen gaan we onderzoeken wat de wensen zijn voor een volgende richting. Als dat niet helder is, dan gaan we hier specifieke stappen zetten om te ontdekken wat bij iemand past en waar iemand echt blij van wordt, met als resultaat een nieuw perspectief!

Module 5: Focus op Duurzame baan | Aan welke voorwaarden moet een volgende baan voldoen? Welke functies, taken, rollen ambieert iemand? Wat voor soort organisatie spreekt iemand aan en wat zijn de factoren met een rode vlag?

Module 6: Personal Branding oftewel laat jezelf zien!| Praktische aandacht voor CV, LinkedIn profiel, pitch om te leren ervaringen, competenties en persoonlijke waarde op een goede manier te presenteren.

Module 7: Arbeidsmarkt benaderen oftewel solliciteren | Netwerken, vacatures analyseren, motivatiebrieven schrijven, sollicitatiegesprek voorbereiden.

Module 8: Nazorg | Heeft iemand een baan gevonden, dan onderzoeken we hoe het geleerde in dit traject vruchtbaar in de nieuwe baan kan worden geïmplementeerd voor een succesvolle start en duurzame samenwerking.

Het Resultaat

Door een maatwerk outplacement programma aan te bieden waarbij de onderwerpen wendbaar zijn naar de behoefte van de medewerker, wordt nieuw perspectief mogelijk gemaakt. Daarnaast wordt de medewerker stapsgewijs begeleid in de zoektocht naar een nieuwe baan! Tevens biedt een dergelijk traject de mogelijkheid om de regie over het eigen leven terug te pakken na een ingrijpende periode en met zelfvertrouwen verder te gaan!

Dit programma wordt zowel in het Nederlands als in het Engels aangeboden, mocht jouw organisatie werken met anderstaligen.

Graag ga ik in gesprek over de mogelijkheden.

Het tarief wordt voor organisaties middels een maatwerk offerte aangeboden.

Kennismaking

Graag nodig ik je uit om tijdens een telefonisch gesprek samen te verkennen wat jouw organisatie nodig heeft en hoe Anders VERDER aan deze doelen kan bijdragen.